Tietoa meistä

Kasvuketju on luotettava valinta, kun tarvitset nopeaa ja tehokasta apua elämän kriisitilanteisiin. Tarjoamme tehokasta apua nopeasti työyhteisöille ja henkilöasiakkaille. Autamme sinua ja työyhteisösi jäseniä selviytymään elämän haasteista ja saavuttamaan parannuksia elämässä ja työpaikalla. Palveluitamme saat etänä, työpaikallasi tai yrityksen tiloissa.

Kokenut työnohjaaja ja lyhytterapeutti

Olen Tarja, rovaniemeläinen työnohjaaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja joogaopettaja. Perusajatuksiani työnohjaajana, terapeuttina ja kouluttajana ovat aito kiinnostus ihmisiin, työn ilmiöihin, työn kehittämiseen ja työntekijöiden työhyvinvoinnin lisäämiseen.

Olen toiminut työnohjaajana vuodesta 2006 alkaen, sosiaali-, – terveys, ja opetusalalla, yrityssektorilla niin yksilö- , esihenkilö -, kuin ryhmätyönohjaajana, sekä erilaisten yhdistysten parissa. Päätoimisena työnohjaajana olen toiminut vuodesta 2016 alkaen Kasvuketju-yrityksessäni.

Työnohjaajana pyrin löytämään ohjattavan hänen lähtökohdistaan ja näkemään sen tulokulman mistä hän työtänsä tekee. Ohjattavan tarpeen mukaan pyrin tuomaan ohjauksiin keskustelujen lisäksi erilaisia jäsennyksiä ja kehollisia harjoituksia, joiden avulla ohjattava voi tutkia omaa tapaa tehdä työtä ja oivaltaa uutta.

Miten minusta tuli minä?

Työnohjaajaksi olen valmistunut Lapin Yliopistosta 2004. Työnohjaajakoulutukseni antaa valmiudet yksilöiden, esihenkilöiden, ryhmien ja työyhteisöjen työnohjaajana toimimiselle, sekä valmiudet moniammatillisen vuorovaikutuksen edistämiseen verkostoissa.

Työkokemukseni olen hankkinut toimimalla sosiaali- ja sivistyspuolen  eri sektoreilla 30 vuotta,  vahvin kokemus lastensuojelussa kriisi, – trauma – ja , päihdetyössä, sekä välillisesti mielenterveystyössä. Olen työskennellyt esiopettajana varhaiskasvatuksessa, ohjaajana lasten, nuorten ja heidän vanhempiensa kanssa SOS-Lapsikylässä, Nuorten Ystävillä, sekä Lapin ensi-ja turvakodilla Pidä Kiinni projektissa ja Alvari-perhetyössä.

Ensimmäiseltä ammatilliselta koulutukseltani olen lähihoitaja (mielenterveys – kriisi – lastensuojelu ja päihdetyö) sosionomi (AMK), erityistason seksuaaliterapeutti (NACS ) ja joogaopettaja SJL. Olen suorittanut Lapin Yliopistossa perusopinnot erityispedagogiikasta ja psykologiasta, lisäksi olen suuntautunut opinnoissani narratiiviseen työtapaan, sekä toiminnallisiin menetelmiin kuten voimauttava valokuvaus, TRE (Tension Releasing Exercises) kehollinen rentoutusmenetelmä stressin ja traumojen purkuun, mindfulness, sekä viiden pisteen korva-akupunktio.  Toimistollani on myös käytössä Neurosonic – tuoli, mitä asiakkaat voivat hyödyntää työnohjausistunnoissa stressitasojen laskuun.

Lisäksi olen pätevöitynyt työyhteisösovittelijaksi 2018 ja käynyt Perhehoitoliiton työnohjaajille tarkoitetun täydennyskoulutuksen 2018. Ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi olen valmistunut Lapin kesäyliopistosta 2022.

Olen saanut kasvaa työnohjaajaksi monen viisaan ihmisen tukemana. Jokainen työnohjausprosessi on vienyt minua itseäni tietyllä tapaa eteenpäin. Pidän työnohjausta yhtenä parhaimmista ammatillisen kasvun välineistä ja itse olen käynyt työnohjauksessa koko työhistoriani ajan ja käyn edelleen.

Ei ihmiset vuoreen kompastu vaan pieniin kiviin

Kasvun äärellä riittää ihmeteltävää. Kasvua on kaikkialla, eikä vähiten ihmisen ihmiseksi kasvamisen matkalla. Siksi kasvu. Parasta osaamista syntyy, kun erilaiset huippuammattilaiset yhdistävät voimavaransa ja keksivät yhdessä jotakin sellaista, jota kukaan heistä ei yksin olisi keksinyt. Yhdessä olemme enemmän, siksi ketju.