Ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa Rovaniemellä

Tarjoamme nopeasti saavutettavaa keskusteluapua monenlaisiin elämän solmukohtiin. Apua saat esimerkiksi parisuhteen ongelmiin, työuupumuksesta selviämiseen tai itsetuntemuksen kehittämiseen.

Mitä on lyhytterapia?

Lyhytterapeutti auttaa, kun mieli oireilee – ajoissa tilanteeseen puuttuminen ehkäisee ongelmien kroonistumisen. Lyhytterapia voidaan nähdä ammattilaisen tarjoamana täsmäapuna: luottamuksellinen keskustelu auttaa löytämään moninaisiin elämän kriiseihin ja haasteisiin uusia näkökulmia. Lyhytterapiassa keskitytään asiakkaan omien voimavarojen löytämiseen. Tarjoamme lyhyterapiaa sekä yksilö- että pariterapiamuodossa. 

  • Nopea keskusteluapu ilman lähetettä
  • Tukea äkillisiin kriiseihin tai arjen ongelmiin
  • Lyhytterapian kesto yleensä 1-20 kertaa
  • Terapia painottaa ratkaisun löytämistä
  • Palvelemme Rovaniemellä ja Lapissa

Kun ihmisellä syntyy tunne, ettei hän pysty yksin ratkaisemaan ongelmiaan, koulutettu ammattilainen auttaa löytämään uusia näkökulmia.

Lyhytterapia – Matalan kynnyksen keskusteluapua Rovaniemellä

Yleisesti ajatellaan, että terapian täytyy aina olla pitkäkestoista. Moni ongelma ratkeaa kuitenkin pienemmälläkin käyntimäärällä. Lyhytterapia sopii esimerkiksi työelämän solmujen ratkaisemiseen, parisuhteen ongelmakohtien selvittämiseen tai erilaisten riippuvuuksien käsittelyyn. Monet saavat tarvitsemansa avun jo alle 10 käynnin jälkeen.

Milloin lyhytterapiasta on hyötyä?

Lyhytterapiasta on apua esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • Ammatillisen identiteetin kysymykset
  • Työuupumus
  • Pulma seksuaali-identiteetistä
  • Päihde-, peli- ja seksiriippuvuudet
  • Siviilielämän uupumus
  • Itsetuntemuksen kehittäminen
  • Kriisit ja elämänmuutokset

Lyhytterapiassa olennaista on, että asiakas itse määrittelee, mihin hän haluaa apua. Tapaamisten määrä ja tiheys sovitaan tilanteen mukaan. Ensimmäisessä tapaamisessa selvitetään asiakkaan lähtötilanne ja terapian soveltuvuus.

Pariterapiasta apua parisuhteeseen

Pariterapia on lyhytterapian muoto, jossa koulutettu lyhytterapeutti auttaa pariskuntia parantamaan ja vahvistamaan heidän välistä suhdettaan. Se keskittyy parin vuorovaikutukseen ja kommunikaatioon sekä pyrkii auttamaan heitä selvittämään parisuhteen ongelmakohtia. Pariterapia auttaa löytämään ratkaisuja ja parantamaan pariskunnan välistä vuorovaikutusta. Tarjoamme pariterapiaa matalalla kynnyksellä ja voitte itse valita käyntien määrän.

Lyhytterapiapalvelut saatavilla myös etävastaanottona – siellä missä sinulle sopii

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Alhaalta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin lyhytterapiasta. Jos et löytänyt vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, ota rohkeasti yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää lyhytterapian soveltuvuudesta juuri sinun elämäntilanteeseesi. Voimme järjestää käynnit myös etäterapiana, jolloin voit osallistua vaikka kotisohvalta.

  • Mitä lyhytterapia pitää sisällään?

    Lyhytterapian alussa määritellään selkeät tavoitteet, jotka asiakas haluaa saavuttaa. Haluttu ratkaisu ei välttämättä tapahdu terapian aikana, mutta muutosprosessi saadaan useimmiten käyntiin. Kun ongelmaan on tutustuttu, asiakas ja terapeutti alkavat selvittää, miten asioihin voidaan vaikuttaa tässä hetkessä.

  • Kenelle lyhytterapia sopii?

    Moni ihminen kokee elämässään tilanteita, jolloin ammattilaisen tarjoamasta keskusteluavusta olisi hyötyä. Lyhytterapiasta on eniten apua, kun ongelma ei ole päässyt kroonistumaan – tämän vuoksi esimerkiksi erilaiset elämän kriisit ja muut solmukohdat ovat hyviä syitä hakeuta lyhytterapeutin pakeille.

    Lyhytterapia on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat tehdä muutoksia elämäänsä ja saada apua ongelmiensa ratkaisemiseen nopeasti. Se soveltuu hyvin myös henkilöille, jotka eivät halua tai jotka eivät tarvitse pitkäaikaista terapiaa. Lyhytterapia ei kuitenkaan sovellu henkilöille, jotka tarvitsevat syvällisempää terapiaa tai jotka kärsivät vaikeista mielenterveysongelmista, kuten masennuksesta tai pakko-oireista. Näissä tapauksissa tarvitaan yleensä pitkäaikaisempaa terapiaa.

  • Milloin lyhytterapia ei ole hyvä vaihtoehto?

    Lyhytterapia ei ole paras vaihtoehto, kun tarvitaan pitkää hoitosuhdetta. Joskus ihmisellä on tarve perusteellisesti tutkia menneisyytensä tapahtumia, mutta ratkaisukeskeinen lyhytterapia on keskittynyt enemmän tähän päivään ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

  • Kuinka kauan lyhytterapia kestää?

    Lyhytterapian kesto vaihtelee tapauskohtaisesti ja se riippuu esimerkiksi henkilön tarpeista ja tavoitteista. Lyhytterapia voi kestää muutamia kertoja tai useita viikkoja. Lyhytterapian kesto määritellään yhdessä terapeutin ja henkilön kanssa, ja se perustuu henkilön tarpeisiin ja tavoitteisiin. Lyhytterapiaan osallistuminen vaatii myös henkilön sitoutumista ja aktiivista osallistumista terapian aikana, joten sen kesto voi vaihdella henkilön osallistumisen mukaan.

  • Miten lyhytterapia järjestetään?

    Lyhytterapiaan pääsemiseksi ei tarvita lääkärin lähetettä tai diagnoosia. Kasvuketjulla järjestämme lyhytterapiaa sekä toimistossamme että tarvittaessa myös etävastaanoton kautta. Sinun tarvitsee vain ottaa meihin yhteyttä ja kertoa tilanteestasi, niin järjestämme maksuttoman tutustumispalaverin.

Palvelut

Yksilöterapia

85 € / 60 min.
Sis. Alv

Pariterapia

140 € / 60 min.
sis. Alv

Työnohjaaja Tarja Taavo

Haastavien työ- ja elämän-tilanteiden asiantuntija

Olen Tarja, rovaniemeläinen työnohjaaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja joogaopettaja. Perusajatuksiani työnohjaajana, terapeuttina ja kouluttajana ovat aito kiinnostus ihmisiin, työn ilmiöihin, työn kehittämiseen ja työntekijöiden työhyvinvoinnin lisäämiseen.

Työnohjaajaksi olen valmistunut Lapin Yliopistosta 2004. Työnohjaajakoulutukseni antaa valmiudet yksilöiden, esihenkilöiden, ryhmien ja työyhteisöjen työnohjaajana toimimiselle, sekä valmiudet moniammatillisen vuorovaikutuksen edistämiseen verkostoissa. Olen valmistunut ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi Lapin kesäyliopistosta 2022.

Käytän 30-vuotisen työuran aikana kertynyttä kokemusta ja työkaluja kokonaisvaltaiseen ihmisen kohtaamiseen.

  • Kokemus ja pätevyydet

    Työkokemukseni olen hankkinut toimimalla sosiaali- ja sivistyspuolen  eri sektoreilla 30 vuotta,  vahvin kokemus lastensuojelussa kriisi, – trauma – ja , päihdetyössä, sekä välillisesti mielenterveystyössä. Olen työskennellyt esiopettajana varhaiskasvatuksessa, ohjaajana lasten, nuorten ja heidän vanhempiensa kanssa SOS-Lapsikylässä, Nuorten Ystävillä, sekä Lapin ensi-ja turvakodilla Pidä Kiinni projektissa ja Alvari-perhetyössä.

    Ensimmäiseltä ammatilliselta koulutukseltani olen lähihoitaja (mielenterveys – kriisi – lastensuojelu ja päihdetyö) sosionomi (AMK), erityistason seksuaaliterapeutti (NACS ) ja joogaopettaja SJL. Olen suorittanut Lapin Yliopistossa perusopinnot erityispedagogiikasta ja psykologiasta, lisäksi olen suuntautunut opinnoissani narratiiviseen työtapaan, sekä toiminnallisiin menetelmiin kuten voimauttava valokuvaus, TRE (Tension Releasing Exercises) kehollinen rentoutusmenetelmä stressin ja traumojen purkuun, mindfulness, sekä viiden pisteen korva-akupunktio.  Toimistollani on myös käytössä Neurosonic – tuoli, mitä asiakkaat voivat hyödyntää työnohjausistunnoissa stressitasojen laskuun.

    Lisäksi olen pätevöitynyt työyhteisösovittelijaksi 2018 ja käynyt Perhehoitoliiton työnohjaajille tarkoitetun täydennyskoulutuksen 2018.

    Olen toiminut työnohjaajana vuodesta 2006 alkaen, sosiaali-, – terveys, ja opetusalalla, yrityssektorilla niin yksilö- , esihenkilö -, kuin ryhmätyönohjaajana, sekä erilaisten yhdistysten parissa. Päätoimisena työnohjaajana olen toiminut vuodesta 2016 alkaen Kasvuketju-yrityksessäni.

Terapia toteutetaan Kasvuketjun toimitilalla tai etäterapiana