Kasvuketjun yrittäjä Tarja Taavo

Enpä arvannutkaan nuorena tyttönä Tornionjokea katsoessani, miten merkittäväksi asiaksi se minun elämässäni tulisi olemaan. Joki ei ole pysähdyksissä hetkeäkään. Ei silloinkaan, kun vahva jääkansi peittää sen. Jokiuomassa virtaa aina uusi vesi ja se puhuttelee minua. Tornionjokilaaksosta olen omaksunut elämäni tärkeimmät arvot; avoimuuden, rehellisyyden, positiivisuuden ja oikeudenmukaisuuden.

Miten minusta tuli minä?

Olen saanut kasvaa maalla, puhtaan luonnon ympäröimänä. Juuri kasvu onkin ollut elämässäni aina tärkeässä osassa. Olen saanut nähdä, kuinka kaikki on muutoksessa koko ajan. Luonnossa kasvun ihme näyttäytyy hyvin konkreettisesti, mutta ihmisen ja ihmissuhteiden kasvun äärellä riittää yhtä lailla ihmeteltävää. 

Haluan auttaa sinua kasvamaan. Haluan olla tukenasi, kun lähdet kasvun matkalle. Jos olet valmis, voimme yhdessä lähteä etsimään ratkaisuja moninaisiin työhön tai elämään liittyviin ongelmiin. Sellaista asiaa ei olekaan, mistä et kanssani voisi keskustella ja mihin emme puhumalla löytäisi ratkaisua.

Oman ammatillisen kasvuni perusta on varhaiskasvatuksessa, jossa olen saanut olla paitsi auttamassa lapsia oppimaan uutta, myös tukemassa heidän vanhempiaan kasvattajina. Osaamiseni laajentui uudelle ulottuvuudelle SOS-Lapsikylässä ohjaajana toimiessani, Ensi- ja turvakodilla erilaisissa projekteissa sekä Nuorten Ystävillä, jossa sain olla ohjaamassa ja tukemassa sijoitettuja lapsia ja nuoria. Ehkä merkittävimpiä kasvattajiani ovat kuitenkin olleet omat tyttäreni. Äidin ja puolison roolin kautta nainen usein kohtaa itsessään paitsi vahvuutensa myös heikkoutensa. Näissä kohtaamisissa kasvu on ilmeisintä.

Työnohjaajaksi olen saanut kasvaa monen viisaan ihmisen tukemana. Jokainen työnohjausprosessi on vienyt minua itseäni tietyllä tapaa eteenpäin. Pidän työnohjausta yhtenä parhaimmista ammatillisen kasvun välineistä ja itse olen käynyt työnohjauksessa koko työhistoriani ajan ja käyn edelleen.

Työnohjaajan identiteetti

Olen ratkaisukeskeinen työnohjaaja. Olen elämässäni kokenut niin paljon muutoksia, etten niistä enää stressaannu, vaan minulla on hyvä muutoksensietokyky. Osaan auttaa sinuakin löytämään oman resilienssisi ja suhtautumaan muutokseen kuin ystävään. Pysähtymään hetkeksi sen rinnalle, toteamaan lempeästi tilanteen ja pohtimaan, miten tästä eteenpäin.

Läsnäolon taidot korostuvat yhteisöissä, joissa kaikki muuttuu. Olen läsnäolon ammattilainen. Olen opetellut ja harjoitellut siihen liittyviä taitoja yli 20 vuotta joogan, meditaation ja mindfulnessin avulla. Tiedostan, mikä merkitys pysähtymisellä ja mielen tietoisella rauhoittamisella on hektisessä arjessa, liikenteen ruuhkassa tai väsyneenä. Nämä taidot korostuvat yhtä lailla työyhteisöissä.

Olen oppimisen asiantuntija ja osaan ohjata sinuakin analysoimaan omaa osaamistasi. Jokaisella ihmisellä on oma paikkansa tässä maailmassa, oma elämäntehtävänsä, jonka löytämisessä auttaa itsetuntemus ja omien kykyjen tunnistaminen. Kasvu tapahtuu hiljaisina hetkinä, joten hiljaisuutta täytyy tietoisesti järjestää arjen keskelle.

Yhdessä olemme vahvempia

On tärkeää jakaa ajatuksia toisten kanssa ja kuulla, miten toisilta saatu oppi resonoi omassa mielessä ja kehossa. Kaikki merkittävä syntyy yhteistyössä toisten kanssa ja parasta osaamista synnytetään silloin, kun erilaiset huippuammattilaiset yhdistävät voimavaransa ja keksivät yhdessä jotakin sellaista, mitä kukaan ei tulisi yksin keksineeksi. Siksi siis ketju yritykseni nimessä. Kasvu ja ketju yhdessä on jokaisen työyhteisön tärkein voimavara.

Se vahvistuu mitä vahvistaa. Ja toisin päin: Mitä vahvistaa, se vahvistuu! Jos jossakin asiassa haluaa olla mestarillisen hyvä, vaatii se paljon toistoja.

Haastavien työ- ja elämäntilanteiden asiantuntija

Olen tehnyt ihmisen mittaisen työuran kasvatuksen maailmassa hyvin monenlaisissa toimintaympäristöissä. Kasvuketjun yrittäjänä olen toiminut sivutoimisesti vuodesta 2009 ja päätoimisesti vuodesta 2016 saakka. Sydäntäni lähimpänä ovat työnohjaus ja työhyvinvointi, joihin olen Kasvuketjussa yhdistänyt myös keholliset menetelmät, kuten joogan, mindfulnessin ja TRE-menetelmän. Kasvuketjun palvelut ovat tarjolla viihtyisässä tilassa Rovaniemen keskustassa. Tarjoan aina asiakkaalleni kupin luomukahvia tai -teetä, jotta kaikkia aisteja käyttäen päästään helpommin juuri niiden asioiden äärelle, mitä kulloinkin on tärkeää sanoa ääneen.

Elämä on nyt.
Tarja

Tutustu osaamiseeni tarkemmin tästä (LinkedIn-profiili

Ota rohkeasti yhteyttä niin jutellaan lisää